Did you know you can add HTML to your labels?

hello Mika… I’ve a problem with html in label: the tags bold, underline and italic are respected, but not the br/ tag
What have I to do for insert a newline in the text?

a new line is this code. <br>
If you install your apk on your device you will see a line break :slight_smile:

Sorry Mika but it doesn’t … This is what I see on my device after installing app

You have used <br/> instead of <br>
The tag <br/> doesn’t exist in HTML


HTML Format Reference:
http://www.w3schools.com/html/html_formatting.asp

I’m not sure if AppInventor supports all of this tags, but it could be a great feature to add if not

1 Like

This is the same item with tags modified… The result is the same

It’s not good to see …

Try this: \n
Maybe this can help you.
Can you share the aia file?

1 Like

with \n no changes

this is the aia file
CRALLupiae.aia (196.4 KB)

I guess you forgot to check HTML format on the design page. See the image below.

Edit: Sorry. I didn’t see your post that you have already checked HTML format. :blush:

Mmm, try to add a space before and after the tag <br>
Sometimes it could be interpreted as part of the text and not as a tag

1 Like

@barreeeiroo good suggestion. i think that might be the problem. try and space out both opening and closing tags.
Best Regards!
Albert

Sorry my friends … it doesn’t goes … the string <br> is showen instead of a newline …
The bold and italic tags run perfectly …
Has anybody tried on own equipment ?

No other suggestions?

Can you share your .aia file? Maybe there is other block that is conflicting with it

Using the html code, the color can be brought to the label section.

can we add images inside label

Only as unicode

1 Like

tag for line break and dont need to use 20% for space

Please Use Blocks and add text to a Text block like this. I think it will work.
f

Is p and pre Tag is supported Here.

what about checking the documentation of the label component to find it out yourself?
Taifun

1 Like